maandag 24 oktober 2016

Recept – S’mores uit de oven


Hey guys,

Een aantal dagen terug zag ik een recept van Foodgloss voorbij komen waar ze s’mores uit de oven maakte. Het zag er super lekker uit en ik was benieuwd of het ook zo makkelijk was als ze zei.

Klik hier voor de video van Francis op Foodgloss.


Ingrediënten (voor 12 stuks):
12 marshmallows

100 gram melkchocolade

100 gram volkoren biscuitjes

6 eetlepels gezouten roomboterVerwarm de oven voor op 200 graden. Allereerst warm je de boter op zodat het helemaal vloeibaar wordt. Daarna maal je de koekjes fijn met een keukenmachine of met de hand.  Je mengt nu de gesmolten boter en de fijngemalen koekjes in een kom, dit wordt de bodem van de s’mores. Verdeel het over de vormpjes en druk het een beetje aan. Vervolgens doe je ze vijf minuten de oven in op 200 graden. 
Ondertussen breek je de chocolade in gelijke stukjes. Als de bodempjes klaar zijn leg je per vormpje twee stukjes chocolade en een marshmallow op de koekkruimels. Zet dit in de oven voor ongeveer twee minuten, maar blijf er op letten want zodra de marshmallows bruin worden moet je ze er meteen uithalen. Druk de marshmallows plat en laat ze even afkoelen.  Je kan ze daarna koud en warm eten, wat jij het lekkerst vindt!


Door de bodem van volkoren biscuitjes en zoute roomboter worden de s’mores niet mierzoet, het is een lekkere tegenhanger en houdt alles bij elkaar. Ik vindt dit recept echt super lekker en makkelijk om te maken! Laat het me weten als jij het ook hebt gemaakt!


Liefs Sylke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten